BobBakker1220x500.jpg

'Ik gebruik mijn ervaring om collega's na te laten denken over veiligheid'

'Bob is een sportieve jonge Tata Steel medewerker. Tata Steel was hem nooit vreemd. Zijn opa is vanuit het oosten van het land naar de IJmond verhuisd om te werken bij Tata Steel. Maar ook Bob zijn ouders werken bij Tata Steel, zijn vader als productiechef en zijn moeder als werkvoorbereider.'

Een van Bob zijn grootste hobby’s is waterpolo en voordat hij bij Tata Steel in dienst kwam deed hij een opleiding voor lichamelijk opvoeding, maar in het derde jaar van het opleidingstraject veranderde vakkenpakket, waardoor Bob het niet zag zitten om deze studie nog af te ronden. Hij besloot, op aanraden van zijn vader, de bedrijfsschool te doen bij Tata Steel, de VAPRO B opleiding.

Na zijn opleiding kwam bij de hoogovens terecht, hij startte als smelter, maar maakte snel de overstap als operator. Echter, door allerlei ontwikkelingen, werd zijn functie overbodig en moest hij weer als smelter aan de slag. Drie jaar geleden, tijdens zijn dienst in een van de hoogovens, gebeurde iets vreselijks.

100 jaar staal in 100 verhalen

Ontdek gedurende het jubileumjaar de rijke historie van het staalbedrijf via verhalen van medewerkers, omwonenden, klanten en andere relaties. Elke week publiceren we tekst, video of audioverhalen.

Lees meer...

'HIsarna: Een belangrijke stap naar een duurzamere productie van staal, die past bij de leidende rol van Tata Steel Steel Nederland in deze industrie.' Maarten Camps (54) is sinds 2013 secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Lees Maartens verhaal... 

MaartenCamps800x400.jpg
Deze website maakt gebruik van cookies. Kijk voor meer informatie op: Cookiebeleid