Peter de Jong_header 1220 x 500 .jpg

'Een van de bijzonderste momenten voor het Tata Steelorkest is 4 mei als de blazers bij ons eigen monument spelen'

Muziek speelt een belangrijke rol in het gezin de Jong, iedereen speelt wel een instrument. Via zijn broer en zus kwam Peter de Jong als drummer bij de Hoogovensharmonie en later bij het Tata Steel Symfonisch Orkest. Eerst als slagwerker en tegenwoordig als trompettist. Hij leerde er ook zijn vrouw kennen.

‘Mijn vader werkte bij Tata Steel. Maar ondanks dat ik bij het orkest speelde kwam het niet bij me op ook bij Tata Steel te gaan werken. Ik dacht dat je er meteen jaren aan vast zou zitten en daar had ik geen trek in. Pas toen ik teveel fysieke problemen kreeg bij mijn werk als loodgieter heb ik de stap naar Tata Steel gezet en ik heb er geen moment spijt van gehad. Het werk is heel afwisselend, ik heb me nog geen moment verveeld.

Sinds drie jaar speel ik in ons befaamde Tata Steel Symfonisch Blaasorkest. Wij spelen door het hele land.

Peter de Jong (38) begon als monteur bij Tata Steel en werkt tegenwoordig op de afdeling Inkoop. Hij speelt slagwerk en trompet.

Audioverhaal

Op 100jaarstaal.nl vind je naast tekst- en videoverhalen, ook audioverhalen. Peter de Jong vertelt in ongeveer 2,5 minuut over het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest en hun belangwekkende rol tijdens de Herdenking op 4 mei. Zet het geluid aan.

100 jaar staal in 100 seconden

Ontdek gedurende het jubileumjaar de rijke historie van het staalbedrijf via verhalen van medewerkers, omwonenden, klanten en andere relaties. Elke week publiceren we tekst, video of audioverhalen.

Lees meer...

'Je staat voor elkaar klaar, daar gaat het om.' Cor Talsma is al 24 jaar lid van de Bedrijfsbrandweer. Lees Cors verhaal...

Cor Talsma 800 x 400.jpg
Deze website maakt gebruik van cookies. Kijk voor meer informatie op: Cookiebeleid