CorenGerard1220x500.jpg

'De robuuste industrie en natuur staan dicht bij elkaar'

Cor Pirovano, Gerard Grin en hun collega’s maakten er, 10 jaar geleden, dagelijks een gewoonte van om tijdens de lunchpauze een frisse neus te halen en een flinke wandeling te maken op het Tata Steel terrein. Dit deden ze iedere werkdag weer, met een regel; de gesprekken mochten overal over gaan, behalve over het werk. Dit deden ze soms wel met een man of 7 of 8, maar de harde kern van die groep waren altijd Cor en zijn collega Gerard.

Liefde voor de natuur

Gerard is altijd al nieuwsgierig geweest en zijn liefde voor de natuur begon al als 6-jarige jongen. Hij weet heel veel over flora en fauna en zijn enthousiaste kennis hierover werkte aanstekelijk op Cor en de andere collega’s. 'De meeste bloemen en planten ken ik wel, dus ik kon mijn collega’s meestal wel vertellen wat het was. Soms maakte ik er een liedje van, dit maakte het makkelijker om het te onthouden'.

Inmiddels is Cor twee jaar met pensioen en Gerard gaat over een paar maanden met pensioen, maar beiden blijven ze de deze herinneringen van deze wandelingen koesteren en zien ze het als iets bijzonders dat robuuste industrie en natuur zo dicht bij elkaar komen.

 

100 jaar staal in 100 verhalen

Ontdek gedurende het jubileumjaar de rijke historie van het staalbedrijf via verhalen van medewerkers, omwonenden, klanten en andere relaties. Elke week publiceren we tekst, video of audioverhalen.

Lees meer...

‘Tata Steel is duidelijk en eerlijk. Ze weten wat het is om ‘haven te spelen’, ze hebben namelijk zélf een haven. Ze denken commercie-overstijgend mee en je kunt ook nog met ze lachen. Ik vind dat Tata Steel echt laat zien dat ze iets voor de regio willen doen.’ Everhard van den Brakel (57) werkt sinds 2015 als Projectmanager bij Port of Amsterdam. Lees Everhards verhaal...

EverhardvandenBrakel800x400.jpg
Deze website maakt gebruik van cookies. Kijk voor meer informatie op: Cookiebeleid