Our.Umbraco.Vorto.Models.VortoValue

'Christelijke kernwaarden spelen een belangrijke rol bij Tata Steel'

Eduard Ingen Housz is 31 jaar en werkt nu zo’n 1,5 jaar bij Tata Steel. De broer van zijn overgrootvader is een van de oorspronkelijk oprichters van Tata Steel: Arnold Ingen Housz. Eduard wist al het een en ander over zijn familiegeschiedenis, maar werd pas op latere leeftijd bewust dat iemand uit zijn familie een van de belangrijkste industrieën van Nederland heeft helpen opzetten.

Iets wat een hele belangrijke rol speelt in de familie Ingen Housz, zijn de christelijke waarden en normen; zorgzaam zijn en veel voor anderen doen. Ook bij Arnold Ingen Housz speelden christelijke kernwaarden een grote rol, ook bij de oprichting van Tata Steel. Zelfs vandaag de dag zie je hier, volgens Eduard, veel van terug in de arbeidscultuur van Tata Steel; 'collega’s behandelen elkaar als familie, mensen zijn hier bereid om voor elkaar door het vuur te gaan en je hebt bijvoorbeeld het Wenckenbachfonds wat er is om anderen te helpen.'

Mensen zijn hier bereid om voor elkaar door het vuur te gaan.

Eduard Ingen Housz is Product Technoloog bij Tata Steel.

Audioverhaal

Op 100jaarstaal.nl vind je naast tekst- en videoverhalen, ook audioverhalen. Eduard Ingen Housz vertelt over welke relatie zijn familie heeft met Tata Steel en welke waarden en normen hij uit zijn jeugd terugziet bij het bedrijf. 

100 jaar staal in de IJmond

Ontdek gedurende het jubileumjaar de rijke historie van het staalbedrijf via verhalen van medewerkers, omwonenden, klanten en andere relaties. Elke week publiceren we tekst, video of audioverhalen.

Lees meer...

Door een zeldzame spierziekte kwam Nico Dekker in een rolstoel terecht. Het Wenkebachfonds maakte het mogelijk dat Nico zelfstandig kon blijven sporten en nog steeds de duinen en de bossen in kon, iets waar hij enorm veel mentale kracht heeft uitgehaald. Beluister Nico's verhaal...

Our.Umbraco.Vorto.Models.VortoValue
Deze website maakt gebruik van cookies. Kijk voor meer informatie op: Cookiebeleid