MarleenWuestenenk1220x500.jpg

'Alles geeft een enorme trots dat ik hieraan mee mag werken'

Marleen (27) komt uit een heel klein dorpje in de Noordoostpolder. Ze is daar opgegroeid op een boerderij van 50 hectare. De eerste 18 jaar van haar leven heeft Marleen daar gewoond, daarna is ze naar Enschede gegaan om werktuigbouwkunde te studeren. Na haar studie heeft zij een tweejarig traject als technisch trainee bij Tata Steel gevolgd.

'Wat ik denk ik meegenomen heb vanuit mijn achtergrond op de boerderij is verbondenheid voelen met je werk. De boerderij is niet je werk, maar je leven. Zo voel ik me ook bij Tata Steel.’ Ooit zou Marleen heel graag bedrijfschef in een van de fabrieken willen worden. ‘Je ziet vuur, je ruikt het ook, je hoort machines die bewegen, je ziet de bedrijvigheid. Alles maakt een enorme indruk, maar het geeft ook een enorme trots dat ik hieraan mee mag werken.'

Audioverhaal

Op 100jaarstaal.nl vind je naast tekst- en videoverhalen, ook audioverhalen. Marleen Wuestenenk vertelt in iets meer dan 2 minuten over de overeenkomsten die zij ziet tussen het leven op de boerderij en een bedrijf als Tata Steel. Zet het geluid aan.

100 jaar staal in 100 verhalen

Ontdek gedurende het jubileumjaar de rijke historie van het staalbedrijf via verhalen van medewerkers, omwonenden, klanten en andere relaties. Elke week publiceren we tekst, video of audioverhalen.

Lees meer...

'De enorme onderlinge afhankelijkheid en afstemming over de gehele logistieke keten binnen Tata Steel is indrukwekkend. Dit is ook een parallel met bijenhouden. Een bijenvolk is erop gericht om te overleven en zal tijdig moeten inspelen op veranderingen.' Eddy van der Geest is werkzaam bij de Interne Auditafdeling van Tata Steel en is daarnaast imker. Lees Eddy verhaal...

EddyvanderGeest800x400.jpg
Deze website maakt gebruik van cookies. Kijk voor meer informatie op: Cookiebeleid